Október 21-én a 8. osztály különleges, megható műsorral emlékezett meg az 1956-os forradalomról, melyet az ünnephez kapcsolódó áhítat követett. Utána rendhagyó módon folytatódott ez a péntek, ekkor tartottuk ugyanis a minden évben szokásos pályaorientációs napot.
A felsősökhöz négy különleges foglalkozás képviselői látogattak el. Vendégünk volt Bolla Katalin, aki a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. pápai kirendeltségénél foglalkozik hitelügyintézéssel, és a bank működéséről, a hitel feltételeiről, sőt még a bankrablásokról is beszélt a gyerekeknek.
Dr. Vadas Réka gyermekorvos jóvoltából mindenki gyakorolhatta az újraélesztést, de azt is megtudtuk tőle, hogy milyen esetekhez vonul ki az ország egyetlen gyermekmentő rohamkocsija.
Németh Anna, aki munkatársaival (Luminosa Film) filmeket készít, alkotásaikból mutatott be néhányat, és elárulta, hogy emellett klasszika-filológiával is foglalkozik, jelenleg pedig régészetet tanul. Dr. Kalmár Dániel (ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium munkatársa) szeizmológustól pedig a földrengésekkel kapcsolatban lehetett sok érdekességet megtudni.
Míg a felsősök az előadásokon vettek részt, az alsósok a tanító nénik vezetésével sétára indultak a faluban, miközben útba ejtették a postát, a boltot, a fodrászatot, és benéztek egy műkörmös műhelybe is. Miután visszaértek, Réka doktor néni irányításával közösen beszélgettek a helyes táplálkozásról és egészséges ételekből álló fogásokat állítottak össze.
Mindenki érdekes tapasztalatokkal és élményekkel térhetett haza.
Köszönjük minden előadónak, hogy elfogadták a meghívást, eljöttek hozzánk, bemutatták ezeket az érdekes és különleges szakmákat. Külön nagy öröm számunkra, hogy Dr. Vadas Réka és Dr. Kalmár Dániel akik iskolánkba jártak, büszkén beszéltek arról a gyerekeknek, hogy sok tanulással és szorgalommal az álmok még egy ilyen kis iskolából is valóra válhatnak.

Felkészítő tanár: Huszárné Németh Izabella osztályfőnök