A Kmety György Evangélikus Általános Iskola és Óvoda Intézkedési Tervét a Kormány 431/2020. (IX.18) rendelete alapján az alábbiakkal egészítjük ki:

1.
Az intézmény területére
– az ott foglalkoztatott személyen,
– az ott szükséges karbantartási, illetve javítási munkát végző személyen,
– a jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítése céljából érkezőn,
– a gyermeken, illetve tanulón és
– a gyermeket, illetve a tanulót kísérő nagykorú személyen kívül más személy nem léphet be.
– ha a gyermeket, illetve a tanulót az intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a maszkot meghatározott módon viseli, az intézmény területére a testhőmérséklet-mérési pontig léphet be.

2.
– A kormány döntésé értelmében október 1-jétől az intézménybe való belépéskor mérjük a tanulók és az ott dolgozók testhőmérsékletét.
– Az intézmény helyi adottságát és a tanulói létszámot figyelembe véve az iskolai bejárat előterét jelöltük ki mérési pontnak.
– A belépés során azt a gyermeket, illetve kiskorú tanulót, akinek a testhőmérséklete eléri vagy meghaladja az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (37,8), a többi gyermektől, illetve tanulótól el kell különíteni, rövid pihentetés után az izolációs helységben újra testhőmérsékletet kell mérni és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt távközlési eszköz útján haladéktalanul tájékoztatni kell.

Marcaltő, 2020. 10. 01.